Шта све доноси нови, трећи број Елемената?

Након великог интересовања које су изазвала прва два броја часописа за промоцију науке Елементи, од 24. децембра у продаји је и трећи број по цени од 290 динара.

Елементи су први домаћи илустровани часопис за промоцију науке, а тема трећег, зимског, броја је „Како је хороскоп изгубио моћ?“. У великом темату на 17 страна Елементи истражују на каквим се веровањима и сазнањима заснива астрологија. Како научници посматрају ову област која претендује да се нађе у истом кругу као и наука и шта јој у достизању тог циља недостаје, откривају Елементи кроз текстове написане из перспективе различитих дисциплина.

Поред темата, нови број часописа Елементи доноси и научнопопуларне текстове о напретку науке у Бразилу и на Куби, истражује како изгледа живот на Међународној свемирској станици, поставља питање како бити срећан и подсећа на позадину серијала Ратови звезда.

Елементи у оквиру својих сталних рубрика подсећају и на најновија открића и вести из света науке.

Часопис Елементи окупља научнопопуларне ауторе и научне новинаре из више домаћих и регионалних медијских кућа, као и најталентованије ауторе из Србије и региона.

У оквиру новогодишњег научнопопуларног програма, промоција трећег броја Елемената ће бити одржана у ЦПН Научном камиону, у четвртак, 24. децембра, у 14 часова.

Истражите више у промотивном видео клипу

Истражите више о промоцији нових Елемената

Истражите више о часопису Елементи

подели
повезано
Творац Сретењског устава
Астероид Дејвид Боуви