Елементаријум је портал Центра за промоцију науке, који свакодневно доноси новости и занимљивости из бројних области науке и технологије. Ипак, Елементаријум су, пре свега, научнопопуларни текстови који проширују знање, негују културу науке и подстичу научну писменост.

 

Нови портал, осим новог дизајна, доноси мноштво актуелних и занимљивих прича, а садржај сајта распоређен је у седам рубрика, које посетиоцима омогућавају да се лакше оријентишу и једноставније пронађу теме које их највише интересују:

НАУЧНЕ ВЕСТИ су кратки чланци о најновијим открићима и најзначајнијим догађајима у научној заједници, како у свету тако и код нас.

У ЦЕНТРУ је рубрика у којој посетиоци могу да се информишу о активностима Центра за промоцију науке, пронађу најаве догађаја или издања, а потом прочитају и извештаје о тим активностима.

ЕСЕЈИ су дуже форме, карактеристичне за часопис Елементи, чији су аутори научни новинари Центра за промоцију науке или компетентни спољни сарадници из различитих области. Кроз карактеристичне наративне структуре и приче, есеји вам помажу да разумете и најсложеније научне теме.

ИНТЕРВЈУИ су један од заштитних знакова научног новинарства. Oни су важан део нашег извештавања, а значајни су за разумевање свега онога што савремена наука представља.

ЕЛЕМЕНТИ су научнопопуларни часопис и заштитни знак Центра за промоцију науке, а одсад ће на Елементаријуму моћи да се прочита неколико текстова из сваког прошлог и будућег издања.

ВИДЕО је одељак на порталу који је повезан са YouTube каналом Центра за промоцију науке. Циљ нам је да вас упознамо са богатом видео-продукцијом ЦПН-а.

РАДИО је место у оквиру портала где ће бити постављене све емисије „Радио Елементи“, која се премијерно емитује на Радио Апарату.

Осим ауторских текстова који обрађују најзанимљивије научне теме, сајт ће обиловати и фотографијама највишег квалитета, као и илустрацијама најугледнијих илустратора из Србије и региона.