Šta sve donosi novi, treći broj Elemenata?

Nakon velikog interesovanja koje su izazvala prva dva broja časopisa za promociju nauke Elementi, od 24. decembra u prodaji je i treći broj po ceni od 290 dinara.

Elementi su prvi domaći ilustrovani časopis za promociju nauke, a tema trećeg, zimskog, broja je „Kako je horoskop izgubio moć?“. U velikom tematu na 17 strana Elementi istražuju na kakvim se verovanjima i saznanjima zasniva astrologija. Kako naučnici posmatraju ovu oblast koja pretenduje da se nađe u istom krugu kao i nauka i šta joj u dostizanju tog cilja nedostaje, otkrivaju Elementi kroz tekstove napisane iz perspektive različitih disciplina.

Pored temata, novi broj časopisa Elementi donosi i naučnopopularne tekstove o napretku nauke u Brazilu i na Kubi, istražuje kako izgleda život na Međunarodnoj svemirskoj stanici, postavlja pitanje kako biti srećan i podseća na pozadinu serijala Ratovi zvezda.

Elementi u okviru svojih stalnih rubrika podsećaju i na najnovija otkrića i vesti iz sveta nauke.

Časopis Elementi okuplja naučnopopularne autore i naučne novinare iz više domaćih i regionalnih medijskih kuća, kao i najtalentovanije autore iz Srbije i regiona.

U okviru novogodišnjeg naučnopopularnog programa, promocija trećeg broja Elemenata će biti održana u CPN Naučnom kamionu, u četvrtak, 24. decembra, u 14 časova.

Istražite više u promotivnom video klipu

Istražite više o promociji novih Elemenata

Istražite više o časopisu Elementi

podeli
povezano
Tvorac Sretenjskog ustava
Asteroid Dejvid Bouvi