ПРИЗНАЊА

Најбољи у области Наука и образовање

ЦПН портал Елементаријум награђен међу 50 најбољих сајтова и као најбољи на .rs домену

Научнопопуларни портал Елементариjум, награђен jе као најбољи у категорији „Наука и образовање“, међу 50 одабраних саjтова у Србиjи у 2013. години. Поред ове награде, Елементаријум је добио и признање као најбољи сајт на .rs домену.

Под називом WEB TOP 50, у оквиру овог надметања бирају се наjбољи домаћи саjтови у десет категориjа.

Ово значајно признање у области интернет медија, жири је образложио првенствено квалитетним и занимљивим садржаjем из свих области науке, али и врло прегледним и атрактивним дизаjном.

Истакнуто је да Елементаријум на врло приjемчив начин обрађуjе теме из астрономиjе, квантне физике, биологиjе, неурохирургиjе, генетике, као и из друштвених наука, лингвистике, архитектуре и нових технологиjа. 

Центар се по други пут нашао на овој листи. Наиме, саjт cpn.rs jе 2011. године такође био jедан од добитника награде.

Избор WEB TOP 50 jе листа коjа се традиционално поjављуjе на PC Press-у почетком календарске године, са списком наjважниjих веб-портала коjи су своjим квалитетом, радом и начином информисања допринели српскоj интернет сцени у претходном периоду.

Правила за учешће су иста као и претходних година: саjт мора бити на српском jезику, бар на jедном од два писма, мора постоjати током читаве године у коjоj такмичење траjе и не сме бити увредљиве садржине.

 

УСКОРО И РЕДИЗАЈН ЕЛЕМЕНТАРИЈУМА

Елементаријум је најпосећенији сајт у мрежи интернет страница које производи Центар за промоцију науке. Редакција Елементаријума тренутно припрема редизајн овог популарног портала, који ће донети нове функционалности, знатно прегледнију претрагу и више додатних садржаја. Упоредо са тим, расте и број аутора, као и нових рубрика, а портал ће у новом руху осванути крајем зиме и почетком пролећа 2014. године.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs