PRIZNANJA

Najbolji u oblasti Nauka i obrazovanje

CPN portal Elementarijum nagrađen među 50 najboljih sajtova i kao najbolji na .rs domenu

Naučnopopularni portal Elementarijum, nagrađen je kao najbolji u kategoriji „Nauka i obrazovanje“, među 50 odabranih sajtova u Srbiji u 2013. godini. Pored ove nagrade, Elementarijum je dobio i priznanje kao najbolji sajt na .rs domenu.

Pod nazivom WEB TOP 50, u okviru ovog nadmetanja biraju se najbolji domaći sajtovi u deset kategorija.

Ovo značajno priznanje u oblasti internet medija, žiri je obrazložio prvenstveno kvalitetnim i zanimljivim sadržajem iz svih oblasti nauke, ali i vrlo preglednim i atraktivnim dizajnom.

Istaknuto je da Elementarijum na vrlo prijemčiv način obrađuje teme iz astronomije, kvantne fizike, biologije, neurohirurgije, genetike, kao i iz društvenih nauka, lingvistike, arhitekture i novih tehnologija. 

Centar se po drugi put našao na ovoj listi. Naime, sajt cpn.rs je 2011. godine takođe bio jedan od dobitnika nagrade.

Izbor WEB TOP 50 je lista koja se tradicionalno pojavljuje na PC Press-u početkom kalendarske godine, sa spiskom najvažnijih veb-portala koji su svojim kvalitetom, radom i načinom informisanja doprineli srpskoj internet sceni u prethodnom periodu.

Pravila za učešće su ista kao i prethodnih godina: sajt mora biti na srpskom jeziku, bar na jednom od dva pisma, mora postojati tokom čitave godine u kojoj takmičenje traje i ne sme biti uvredljive sadržine.

 

USKORO I REDIZAJN ELEMENTARIJUMA

Elementarijum je najposećeniji sajt u mreži internet stranica koje proizvodi Centar za promociju nauke. Redakcija Elementarijuma trenutno priprema redizajn ovog popularnog portala, koji će doneti nove funkcionalnosti, znatno pregledniju pretragu i više dodatnih sadržaja. Uporedo sa tim, raste i broj autora, kao i novih rubrika, a portal će u novom ruhu osvanuti krajem zime i početkom proleća 2014. godine.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs