Нови број часописа Елементи са темом ”Како доносите одлуку” у продаји од 30. марта

Истражите више на страни www.elementi.rs

Стиже нови, четврти број првог домаћег илустрованог научнопопуларног часописа Елементи!  После само неколико бројева, часопис у издању Центра за промоцију науке је квалитетном илустрацијом, модерним дизајном, разумљивим, јасним и узбудљивим текстовима, као и необичним темама, окупио круг посвећених љубитеља. За све њих, у броју који се ишчекује са нестрпљењем, редакција Елемената спремила је нова изненађења.

Тема броја насловљена је „Избори: Како доносите одлуку“ и посвећена изборима и одлучивању. Полазећи од разноврсних научних знања, у оквиру овог темата на 20 страна, осам аутора и истраживача објашњавају механизме доношења одлука – од еволутивних препрека рационалном одлучивању, физике и технологије избора, до дилема теорије игара.

Поред ове теме, у издању за пролеће 2016. године, Елементи на 108 страна доносе и друге разноврсне садржаје. Међу њима су актуелне приче о гравитационим таласима, научне репортаже из Конга и Колумбије, преглед приватних свемирских мисија, али и теме као што су „Ко управља вашим мозгом“, „Колико робова имате“ и „Да ли нам је Бог потребан“.

Уз идеју да се промоција сваког броја организује на другој локацији, нови број Елемената биће представљен у уторак, 29 марта, у 15 часова, у недавно отвореним просторијама ЕУ инфо-центра, у Улици краља Милана 7, у Београду. На представљању ће говорити Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке, Никола Здравковић, један од аутора, и Слободан Бубњевић, уредник Елемената.

Само дан касније, 30. марта, у 19 часова, Центар за промоцију науке, у Великој сали СКЦ-а, за ширу публику организује ЦПН трибину која је инспирисана темом Елемената „Како доносите одлуке“. Истражите више о ЦПН трибини „Како доносите одлуку“.

Елементи излазе тромосечно и продају се на свим киосцима и књижарама по цени од 290 динара. Насловну страну четвртог броја дизајнирао је познати београдски дизајнер Славимир Стојановић. У оквиру теме броја, Елементи свим читаоцима поклањају Немогући лавиринт (на слици горе).

 

Промоција новог броја часописа ЕЛЕМЕНТИ

Уторак, 29. март, 15 часова

ЕУ ИНФО-ЦЕНТАР, Краља Милана 7, Београд

Учесници:

  • Немања Ђорђевић, директор Центра за промоциу науке
  • Никола Здравковић, један од аутора Елемената
  • Слободан Бубњевић, главни и одговорни уредник Елеманата

Модератор:

  • Ивана Хорват, Центар за промоцију науке

 

подели
повезано
Пет боја Елемената
Престижно признање за дизајн Елемената