ЦПН трибине

Како доносите одлуку?

ЦПН трибина “Како доносите одлуку” у Великој сали СКЦ и девет градова широм Србије 

Од куповине доброг хлеба до одабира партнера, одлуке доносимо сваки дан. И нисмо баш најбољи у томе. Зашто је то тако – и шта о томе каже наука? ЦПН је решио да приближи ову важну тему својој публици кроз традиционално популарну трибину у Великој сали Студентског културног центра. Под називом ”Како доносите одлуку?”, трибина се одржава у СКЦ-у у среду, 30. марта у 19 часова.

На трибини учествују Каја Дамњановић, психолошкиња из Лабораторије за експерименталну психологију на Филозофском факултету у Београду; Оливер Тошковић, доцент на Одељењу за психологију на Филозофском факултету у Београду; Зоран Лучић, професор са Математичког факултета који је домаћој јавности познат као некадашњи извршни директор агенције ЦЕСИД, и Воја Антонић, научни публициста и писац књиге ”Да ли постоје ствари које не постоје?”. Модератор трибине је Слободан Бубњевић, уредник часописа ”Елементи”.

Након рекордних одзива публике на претходним трибинама, ЦПН на трибини 30. марта први пут организује и укључивање публике из више градова широм Србије – из дванаест Центара за стручно усавршавање где је у току отварање нових Научних клубова.

Одлучивање је важна тема многих наука: од психологије, преко биологије и информатике, до економије и права. То је, уосталом, нешто што радимо сваки дан. О неким одлукама не размишљамо уопште, док друге вагамо данима. Неке морамо донети сами, док друге захтевају сагласност групе. Неке се доносе због потенцијалне добити, а друге из принципа.

Али зашто смо тако често ирационални? Да ли је то само зато што наши умови нису савршене рачунарске машине, или зато што не умемо да се одвојимо од наших предрасуда? Да ли нас је еволуција усмерила у неким ”погрешним” смеровима? Или је и сам свет такав да добра, рационална одлука, понекад просто – не постоји?

Инспирација за тему ове трибине је нови број часописа ”Елементи”, који се, са тематским питањем “Како доносите одлуку?”, 30. марта појављује на киосцима широм Србије.

ЦПН трибина

Како доносите одлуку?

Среда, 30. март, 19 часова

Велика сала СКЦ-а

Учесници:

  • др Каја Дамњановић, психолошкиња, сарадник у Лабораторији за експерименталну психологију
  • др Оливер Тошковић, психолог, доцент на Одељењу за психологију на Филозофском факултету у Београду
  • др Зоран Лучић, професор на математичком факултету, бивши извршни директор агенције ЦЕСИД
  • Воја Антонић, научни публициста

Модератор:

  • Слободан Бубњевић, уредник ЦПН часописа Елементи

Истражите више о промоцији новог броја часописа Елементи

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs