Центар за промоцију науке позива све заинтересоване да се прикључе армији волонтера на овогодишњем Мају месецу математике

Центар за промоцију науке и ове године припрема манифестацију Мај месец математике. Она обухвата изложбе, предавања, радионице за школарце и разне друге акције са циљем промоције и популаризације математике у Србији и региону. Као и сваке године, манифестацију је немогуће замислити без помоћи волонтера.

Стога вас позивамо да се прикључите овогодишњој армији волонтера на манифестацији Мај месец математике. Поред упознавања нових људи, стицања нових знања и умећа, стећи ћете и феноменално искуство које ће ван значити, а и сваки вид волонтирања одлично изгледа у биографији.

Ове године програм смо поделили у три сегмента. Преподневни програм чине радионице за организована школска одељења. Ово изгледа као час на ком се математика ради на мало другачији начин него у школи. Током дана манифестација је отворена за посете математичкој изложби. Тема овогодишње изложбе је вероватноћа а чине је интерактивни експонати и илустровани задаци које свако може да решава. Вечерњи термин резервисан је за разговоре са математичарима – предавања и трибине. На исти начин биће подељене и волонтерске смене, а на вама је да одаберете одговарајуће и пријавите се.

Манифестација се одржава у Научном клубу Центра за промоцију науке, у Улици краља Петра 46 од 10. до 31. маја. Сви заинтересовани за акцију волонтирања у оквиру Маја месеца математике могу се пријавити путем мејла на bklobucar@cpn.rs 

подели