Centar za promociju nauke poziva sve zainteresovane da se priključe armiji volontera na ovogodišnjem Maju mesecu matematike

Centar za promociju nauke i ove godine priprema manifestaciju Maj mesec matematike. Ona obuhvata izložbe, predavanja, radionice za školarce i razne druge akcije sa ciljem promocije i popularizacije matematike u Srbiji i regionu. Kao i svake godine, manifestaciju je nemoguće zamisliti bez pomoći volontera.

Stoga vas pozivamo da se priključite ovogodišnjoj armiji volontera na manifestaciji Maj mesec matematike. Pored upoznavanja novih ljudi, sticanja novih znanja i umeća, steći ćete i fenomenalno iskustvo koje će van značiti, a i svaki vid volontiranja odlično izgleda u biografiji.

Ove godine program smo podelili u tri segmenta. Prepodnevni program čine radionice za organizovana školska odeljenja. Ovo izgleda kao čas na kom se matematika radi na malo drugačiji način nego u školi. Tokom dana manifestacija je otvorena za posete matematičkoj izložbi. Tema ovogodišnje izložbe je verovatnoća a čine je interaktivni eksponati i ilustrovani zadaci koje svako može da rešava. Večernji termin rezervisan je za razgovore sa matematičarima – predavanja i tribine. Na isti način biće podeljene i volonterske smene, a na vama je da odaberete odgovarajuće i prijavite se.

Manifestacija se održava u Naučnom klubu Centra za promociju nauke, u Ulici kralja Petra 46 od 10. do 31. maja. Svi zainteresovani za akciju volontiranja u okviru Maja meseca matematike mogu se prijaviti putem mejla na bklobucar@cpn.rs 

podeli