„Биолошки факултет традиционално сарађује са Центром за промоцију науке и ово је била прилика да обновимо сарадњу између наше две институције. Са поносом могу да истакнем да ми предњачимо међу факултетима, не само на Београдском универзитету него и у целој Србији, по броју истраживача. Тај број тренутно је већи од броја запослених у настави. Сви они баве се науком, тако да нам је сарадња са ЦПН-ом добродошла, имајући у виду да Центар откад је основан заиста ради одлично“, изјавио је по потписивању меморандума др Љубиша Станисављевић, декан Биолошког факултета Универзитета у Београду.

На фотографији: др Петар Лаушевић, др Љубиша Станисављевић, др Марјана Бркић, др Томица Мишљеновић

Центар за промоцију науке ће током септембра и октобра у Ботаничкој башти „Јевремовац“ организовати девету аrt+science манифестацију.

„Потписивање овог меморандума само је увод у наставак сарадње између Биолошког факултета и Центра, која траје годинама уназад. Биолошка разноврсност у стакленику Ботаничке баште ‘Јевремовац’ , значај врста које се чувају у хербаријуму, као и новоформирани врт – оаза за опрашиваче, послужиће као инспирација за сарадњу уметника и истраживача наредне јесени у оквиру аrt+science манифестације. Поред овог програма, у Ботаничкој башти биће представљени и пројекти истраживача финансираних кроз Јавни позив ЦПН-а, а меморандум отвара и бројне друге могућности за нашу сарадњу“, речи су в.д. директора ЦПН-а др Марјане Бркић.

„Ово ће бити добра прилика да испромовишемо наше научне пројекте и научна достигнућа свих наших сарадника који су до сада били укључени у научни рад на Биолошком факултету. Ботаничка башта ‘Јевремовац’ је део Билошког факултета, то је је својеврсна учионица у природи. Чим дођу лепши дани, Ботаничка башта ће оживети, оживеће све у њој, а и ми ћемо овде започети разноврсан едукативни програм. Центар је добродошао да у Ботаничкој башти представи не само оно што ради Биолошки факултет, већ и научна достигнућа из целе Србије“, закључио је др Станисављевић.

Меморандум о сарадњи је потписан у Стакленику Ботаничке баште „Јевремовац“

Подсетите се текста о обележавању 130 година од изградње стакленика у Ботаничкој башти „Јевремовац“, објављеном у 29. броју часописа Елементи, а ОВДЕ погледајте како је прошла „Новогодишња хуманитарна башта“, којој је ове године допринео и ЦПН.

подели