„Biološki fakultet tradicionalno sarađuje sa Centrom za promociju nauke i ovo je bila prilika da obnovimo saradnju između naše dve institucije. Sa ponosom mogu da istaknem da mi prednjačimo među fakultetima, ne samo na Beogradskom univerzitetu nego i u celoj Srbiji, po broju istraživača. Taj broj trenutno je veći od broja zaposlenih u nastavi. Svi oni bave se naukom, tako da nam je saradnja sa CPN-om dobrodošla, imajući u vidu da Centar otkad je osnovan zaista radi odlično“, izjavio je po potpisivanju memoranduma dr Ljubiša Stanisavljević, dekan Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Na fotografiji: dr Petar Laušević, dr Ljubiša Stanisavljević, dr Marjana Brkić, dr Tomica Mišljenović

Centar za promociju nauke će tokom septembra i oktobra u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ organizovati devetu art+science manifestaciju.

„Potpisivanje ovog memoranduma samo je uvod u nastavak saradnje između Biološkog fakulteta i Centra, koja traje godinama unazad. Biološka raznovrsnost u stakleniku Botaničke bašte ‘Jevremovac’ , značaj vrsta koje se čuvaju u herbarijumu, kao i novoformirani vrt – oaza za oprašivače, poslužiće kao inspiracija za saradnju umetnika i istraživača naredne jeseni u okviru art+science manifestacije. Pored ovog programa, u Botaničkoj bašti biće predstavljeni i projekti istraživača finansiranih kroz Javni poziv CPN-a, a memorandum otvara i brojne druge mogućnosti za našu saradnju“, reči su v.d. direktora CPN-a dr Marjane Brkić.

„Ovo će biti dobra prilika da ispromovišemo naše naučne projekte i naučna dostignuća svih naših saradnika koji su do sada bili uključeni u naučni rad na Biološkom fakultetu. Botanička bašta ‘Jevremovac’ je deo Biloškog fakulteta, to je je svojevrsna učionica u prirodi. Čim dođu lepši dani, Botanička bašta će oživeti, oživeće sve u njoj, a i mi ćemo ovde započeti raznovrsan edukativni program. Centar je dobrodošao da u Botaničkoj bašti predstavi ne samo ono što radi Biološki fakultet, već i naučna dostignuća iz cele Srbije“, zaključio je dr Stanisavljević.

Memorandum o saradnji je potpisan u Stakleniku Botaničke bašte „Jevremovac“

Podsetite se teksta o obeležavanju 130 godina od izgradnje staklenika u Botaničkoj bašti „Jevremovac“, objavljenom u 29. broju časopisa Elementi, a OVDE pogledajte kako je prošla „Novogodišnja humanitarna bašta“, kojoj je ove godine doprineo i CPN.

podeli