Ова друштвено одговорна акција у духу празника подразумева симболичан закуп и украшавање стабала од стране компанија и организација чији запослени и запослене учествују у креативном осмишљавању и кићењу стабала, а свој допринос пружио је и Центар за промоцију науке.

Центар је украсио једну смрчу, а украси које смо окачили направљени су у нашем Мејкерс спејсу, од постојећих ресурса и рециклираног материјала. Асистент на Катедри за екологију и географију биљака Биолошког факултета др Томица Мишљеновић, захвалио се ЦПН-у за дугогодишњу и успешну сарадњу, а потом је представнику ЦПН-а уручио три годишње пропуснице за улазак у Ботаничку башту „Јевремовац“

Награду за најлепше украшено стабло ове године добила је компанија McDonald’s

Као и претходних година, половина прикупљених средстава намењена је Ботаничкој башти „Јевремовац“ за обнову биљног фонда и организацију едукативних програма за посетиоце из угрожених друштвених категорија, а друга половина за подршку пројектима организација цивилног друштва и школа широм Србије у оквиру „Године доброте“, а који промовишу активизам, солидарност и доброчинство код деце и младих.

На свечаном догађају, уз пригодан новогодишњи програм , посетиоци су уживали и у наступу младих гостију из Музичке школе „Невена Поповић“ из Гроцке.

Представници компанија и институција које су подржале хуманитарну акцију

Победничкo стабло освојило je највећи број гласова публике и стручног жирија.

Чланови жирија ове године били су:

  • Весна Тривалић, глумица
  • Проф. др Ана Никезић, Архитектонски факултет Универзитета у Београду
  • Проф. др Тијана Цветић Антић, Биолошки факултет Универзитета у Београду
  • Јелена Братић, Српски филантропски форум
  • Жељко Митковски, Фондација Ана и Владе Дивац

Награду за најлепше украшено стабло ове године добила је компанија McDonald’s, а у хуманитарној акцији учествовале су још и компаније Имлек, ОТП банка, Привредна комора Србије, Xiaomi и Моби банка.

подели