У оквиру концепта Научно образовање за одговорно друштво у Спомен кући ”Тан” у Бечеју у среду, 30. маја, биће представљени европски пројекти у којима је Центар партнер

У Спомен кући „Тан“ у Бечеју, у среду, 30. маја од 17 до 19 часова, одржаће се радионица на тему нових образовних концепата у СТЕМ дисциплинама, на којој ће бити, између осталог, представљена и четири значајна европска пројекта у којима учествује Центар за промоцију науке – Scientix, STEM School Label, CREATIONS и Hypatiа.

Scientix је највећа европска мрежа наставника природних наука, која повезује наставнике из читаве Европе и омогућава размену њихових пракси и искустава. Циљ овог пројекта је и промоција СТЕМ дисциплина (енг. STEM: science, technology, engineering and mathematics) и нових педагошких приступа у овим областима. Ова мрежа пружа велики број алата, система подршке и могућности за континуирану обуку наставника. Учесници радионице ће имати прилику да из прве руке сазнају од Scientix амбасадора, Данила Боровнице, детаље о Scientix порталу и могућностима које пружа пројекат. 

Тема радионице биће и пројекат STEM School Label који пружа могућност акредитовања школа на европском нивоу које имају иновативне курикулуме из СТЕМ предмета. На радионици, Научно образовање за одговорно друштво, наставницима ће бити представљен и Hypatiа пројекат који се бави освешћивањем академских родних стереотипа, који утичу на избор каријера девојчица и девојака у СТЕМ областима.

За крај ће бити одржана и презентација пројекта CREATIONS, који подстиче креативне методе наставе у СТЕМ областима.

подели