У оквиру регионалног сајма и конференције „Нове технологије у образовању 2016“, ЦПН представио Научни клуб

Центар за промоцију науке представља концепт научних клубова на сајму „Нове технологије у образовању 2016“, у BelExpoCentru у Београду, 26. и 27. фебруара. Догађај организује Британски савет са ЦПН-ом као једним од партнера.

„Нове технологије у образовању 2016“ трећи је догађај тог типа који организује Британски савет. Овај пут на сајму учествује више од 60 IT компанија и образовних институција из Србије и иностранства. Поред сајма, догађај укључује и истоимену регионалну конференцију са темом употребе информационих технологија у образовању са преко 120 говорника. 

Штанд Центра за промоцију науке је место где посетиоци могу да се упознају са концептом и радом Научног клуба. Организован је као презентација и симулација рада Клуба. Подељен је на два дела: на простор за предавања и радионице, и на неформални део са библиотеком. У радионичарском делу посетиоци могу да виде како функционише лего робот и да се окушају у његовом програмирању, али и да направе неке моделе Платонових тела од сламчица или папира. У неформалној зони, опремљеној лејзибеговима и библиотеком, биће изложена ЦПН издања и логичке игре.

Једна од главних тема презентације је ширење Научног клуба ван Београда, отварањем нових научних клубова у 12 општина широм Србије. Поред тога, Центар за промоцију науке представља и друге тренутне активности, као што су ЦПН трибине, Мобилни планетаријум, Научни камион, путујуће изложбе, научне радионице, популарнонаучни часопис Елементи и онлајн портал Елементаријум, ЦПН издања, као и међународне пројекте на којима је Центар за промоцију науке партнер.

Истражите више o конференцији ”Нове технологије у образовању 2016”:

подели
повезано
Корак ка ефикаснијем образовању (2/2)
Образовање за будућност (1/2)