U okviru regionalnog sajma i konferencije „Nove tehnologije u obrazovanju 2016“, CPN predstavio Naučni klub

Centar za promociju nauke predstavlja koncept naučnih klubova na sajmu „Nove tehnologije u obrazovanju 2016“, u BelExpoCentru u Beogradu, 26. i 27. februara. Događaj organizuje Britanski savet sa CPN-om kao jednim od partnera.

„Nove tehnologije u obrazovanju 2016“ treći je događaj tog tipa koji organizuje Britanski savet. Ovaj put na sajmu učestvuje više od 60 IT kompanija i obrazovnih institucija iz Srbije i inostranstva. Pored sajma, događaj uključuje i istoimenu regionalnu konferenciju sa temom upotrebe informacionih tehnologija u obrazovanju sa preko 120 govornika. 

Štand Centra za promociju nauke je mesto gde posetioci mogu da se upoznaju sa konceptom i radom Naučnog kluba. Organizovan je kao prezentacija i simulacija rada Kluba. Podeljen je na dva dela: na prostor za predavanja i radionice, i na neformalni deo sa bibliotekom. U radioničarskom delu posetioci mogu da vide kako funkcioniše lego robot i da se okušaju u njegovom programiranju, ali i da naprave neke modele Platonovih tela od slamčica ili papira. U neformalnoj zoni, opremljenoj lejzibegovima i bibliotekom, biće izložena CPN izdanja i logičke igre.

Jedna od glavnih tema prezentacije je širenje Naučnog kluba van Beograda, otvaranjem novih naučnih klubova u 12 opština širom Srbije. Pored toga, Centar za promociju nauke predstavlja i druge trenutne aktivnosti, kao što su CPN tribine, Mobilni planetarijum, Naučni kamion, putujuće izložbe, naučne radionice, popularnonaučni časopis Elementi i onlajn portal Elementarijum, CPN izdanja, kao i međunarodne projekte na kojima je Centar za promociju nauke partner.

Istražite više o konferenciji ”Nove tehnologije u obrazovanju 2016”:

podeli
povezano
Korak ka efikasnijem obrazovanju (2/2)
Obrazovanje za budućnost (1/2)