Хоризонт четвртком окупља представнике међународних проjеката, у четвртак, 9. октобра, у 15 часова, у ЦПН Научном клубу

Центар за промоциjу науке наставља традиционални програм Хоризонт четвртком. Ове недеље, ЦПН ће окупити представнике неколико међународних проjеката важних за успостављање снажниjе везе између науке, образовања и креативности, с посебним нагласком на платформу „Наука и друштво“.

У ЦПН Научном клубу, 9. октобра, у 15 часова, у контексту сериjе дешавања под именом Хоризонт четвртком, биће организован скуп „Наука и образовање – примери неколико европских пројеката: умрежавање, искуства, модели“. Целокупни програм ће бити одржан на енглеском jезику.

На догађаjу ће бити представљени међународни проjекти коjи су у вези са постоjећим или завршеним оквирним програмима и позивима Европске комисиjе – ФП7, Коменијус и Хоризонт 2020, као и њихови модели финансирања и аплицирања. Представници Центра за промоциjу науке и партнерских организациjа представиће пројекте CREAT-IT, SATORI, RR&I, V-Alert, SkyLight, Intromax, Let’s Math! и Researchers’ Night.

Хоризонт 2020 је највећи програм Европске уније за истраживање и иновације, који обухвата фонд од чак 78 милијарди евра, доступних у наредних седам година.

Након што се од 1. јула 2014. Република Србија укључила у Хоризонт 2020, а ова средства постала доступна за домаће научнике, привреднике и цивилни сектор, Центар за промоцију науке сваког четвртка организује представљање Хоризонта 2020.

Програм Хоризонт четвртком, у Научном клубу у центру Београда, отворен је за научну заједницу, мала и средња предузећа, цивилно друштво и све заинтересоване грађане.

Истражите више о програму Хоризонт 2020.

подели
повезано
Творац Сретењског устава
Астероид Дејвид Боуви