Horizont četvrtkom okuplja predstavnike međunarodnih projekata, u četvrtak, 9. oktobra, u 15 časova, u CPN Naučnom klubu

Centar za promociju nauke nastavlja tradicionalni program Horizont četvrtkom. Ove nedelje, CPN će okupiti predstavnike nekoliko međunarodnih projekata važnih za uspostavljanje snažnije veze između nauke, obrazovanja i kreativnosti, s posebnim naglaskom na platformu „Nauka i društvo“.

U CPN Naučnom klubu, 9. oktobra, u 15 časova, u kontekstu serije dešavanja pod imenom Horizont četvrtkom, biće organizovan skup „Nauka i obrazovanje – primeri nekoliko evropskih projekata: umrežavanje, iskustva, modeli“. Celokupni program će biti održan na engleskom jeziku.

Na događaju će biti predstavljeni međunarodni projekti koji su u vezi sa postojećim ili završenim okvirnim programima i pozivima Evropske komisije – FP7, Komenijus i Horizont 2020, kao i njihovi modeli finansiranja i apliciranja. Predstavnici Centra za promociju nauke i partnerskih organizacija predstaviće projekte CREAT-IT, SATORI, RR&I, V-Alert, SkyLight, Intromax, Let’s Math! i Researchers’ Night.

Horizont 2020 je najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacije, koji obuhvata fond od čak 78 milijardi evra, dostupnih u narednih sedam godina.

Nakon što se od 1. jula 2014. Republika Srbija uključila u Horizont 2020, a ova sredstva postala dostupna za domaće naučnike, privrednike i civilni sektor, Centar za promociju nauke svakog četvrtka organizuje predstavljanje Horizonta 2020.

Program Horizont četvrtkom, u Naučnom klubu u centru Beograda, otvoren je za naučnu zajednicu, mala i srednja preduzeća, civilno društvo i sve zainteresovane građane.

Istražite više o programu Horizont 2020.

podeli
povezano
Tvorac Sretenjskog ustava
Asteroid Dejvid Bouvi