У специјалном издању Elements нашли су се неки од најбољих ауторских текстова и интервјуа који су протеклих осам година красиле странице научнопопуларног часописа ЦПН-а. Поред уводне речи др Јелене Беговић, министарке науке, технолошког развоја и иновација, у Елементима на енглеском језику могу се прочитати и текстови који се баве темама као што су чет-ботови и њихов начин функционисања, мрачна историја статистике, због чега нас је еволуција обдарила способношћу гађења, могу ли роботи да гласају, како је дошло до открића ДНК и шта изједа наше поверење у вакцине.

У овом броју читаоци могу да се подсете и интервјуа са др Браниславом Кисачанином са Института за вештачку интелигенцију Србије и др Ренеом Бернардсом, председником Европског удружења за истраживање рака. Специјално издање Елемената, као и издања на српском језику, илустровали су неки од најбољих илустратора не само из Србије, већ из читавог региона.

Штампану верзију овог специјалног издања добиће сви претплатници часописа Елементи, док је електронска верзија доступна свима на порталу ЦПН продавница, где уједно можете преузети и сва досадашња издања часописа (осим најновијег, 35. броја).

Подсећамо вас да је 35. број Елемената тренутно у продаји, а можете га набавити на боље снабдевеним киосцима, путем сајта ЦПН продавница, као и у самом Центру за промоцију науке (Краља Петра 46, Београд).

 

подели