У четвртак, 4. априла, др Милош Бајчетић говориће о митовима, легендама и фасцинантним открићима у свету неуронаука

Треће предавање у оквиру циклуса „Све стране неуронаука“, који се сваког четвртка одржава у Научном клубу Београд, одржаће др Милош Бајчетић, професор на Медицинском факултету Универзитета у Београду.

Историја неуронауке богата је бројним примерима великих и фасцинантних открића. Са друге стране, рекло би се сасвим очекивано, постоји не тако мали број примера где се та открића погрешно разумеју, или неадекватно, па и потпунио погрешно интерпретирају, укључујући и паранаучне заблуде о структури и функционисању људског мозга – почев од фамозног податка да „користимо свега 10% нашег мозга“. На овом предавању биће речи о неким од неуромитова, као и о томе како су они настали.

Др Милош Бајчетић је неуропедагог и лекар. Професор је на Медицинском факултету на предмету Хистологија и ембриологија, као и на предметима из области медицинске едукације (педагогије). Поборник је смислене употребе савремених образовних технологија у настави (покретач Retilicuma – портала за онлајн учење Медицинског факултета у Београду, првог таквог портала на овим просторима, од 2004. године). На Филозофском факултету предаје Основе еУчења и Методику наставе медицинских предмета.

подели