U četvrtak, 4. aprila, dr Miloš Bajčetić govoriće o mitovima, legendama i fascinantnim otkrićima u svetu neuronauka

Treće predavanje u okviru ciklusa „Sve strane neuronauka“, koji se svakog četvrtka održava u Naučnom klubu Beograd, održaće dr Miloš Bajčetić, profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Istorija neuronauke bogata je brojnim primerima velikih i fascinantnih otkrića. Sa druge strane, reklo bi se sasvim očekivano, postoji ne tako mali broj primera gde se ta otkrića pogrešno razumeju, ili neadekvatno, pa i potpunio pogrešno interpretiraju, uključujući i paranaučne zablude o strukturi i funkcionisanju ljudskog mozga – počev od famoznog podatka da „koristimo svega 10% našeg mozga“. Na ovom predavanju biće reči o nekim od neuromitova, kao i o tome kako su oni nastali.

Dr Miloš Bajčetić je neuropedagog i lekar. Profesor je na Medicinskom fakultetu na predmetu Histologija i embriologija, kao i na predmetima iz oblasti medicinske edukacije (pedagogije). Pobornik je smislene upotrebe savremenih obrazovnih tehnologija u nastavi (pokretač Retilicuma – portala za onlajn učenje Medicinskog fakulteta u Beogradu, prvog takvog portala na ovim prostorima, od 2004. godine). Na Filozofskom fakultetu predaje Osnove eUčenja i Metodiku nastave medicinskih predmeta.

podeli