У темату Жене у науци, Радио Елементи у госте зову научнице са занимљивим истраживачким каријерама. Циљ овог темата је да се шира публика упозна са научницама из наше земље, њиховим радом и резултатима у научним областима којима се баве.

Ко су жене у науци код нас? Са каквим изазовима се суочавају током своје каријере? Шта би саветовале девојкaма које тек одлучују да крену путем научне каријере?

У уторак, 28. децембра, у 18 часова, на РадиоАпарату, наша гошћа је др Александра Јованић, докторка уметности и дипломирана програмерка, која је своју СТЕМ каријеру допунила и усмерила једним А (СТЕАМ – Science, Technology, Engineering, Art, Math). Александра је доцент на Факултету ликовних уметности у Београду, чије уже поље интересовања представља технологија нових медија.

Прва у низу активности пројекта ЕкОтисак је анкета која испитује свакодневне навике грађана и процењује начине на које се оне рефлектују на угљенични отисак, као својеврсни траг који свако од нас оставља на планети. На који начин грађани користе апарате у домаћинству? Да ли су штедљиви када је реч о електричној енергији? Да ли размишљају о саставу одеће коју носе?… О овој анкети и пројекту ЕкОтисак у уторак говори др Марија Цветиновић, архиткеткиња и сарадница у Одељењу за међународну сарадњу Центра за промоцију науке.

Радио Елементи се емитују сваког последњег уторка у месецу, у 18 часова, на РадиоАпарату, а све досадашње емисије можете слушати на овом линку.

Емисију припремају и воде: Петар Лаушевић, Марјана Бркић, Ивана Смоловић и Љиљана Илић.

 

подели