Događaji

Ženska strana nauke

U četvrtak 28. aprila u Startit centru u 18 časova održaće se radionica ”Ženska strana nauke” tokom koje će se govoriti o položaju žena u nauci

U četvrtak 28. aprila u Startit centru, u 18 časova, Centar za promociju nauke održaće radionicu ”Ženska strana nauke”. Cilj radionice je razmena ideja i razgovor na temu položaja žena u nauci, industriji i poslovnom okruženju, kao i predstavljanje međunarodnog projekta Hipatija, gde je Centar za promociju nauke jedan od partnera.

Projekat Hipatija finansiran je sredstvima iz programa Horizont 2020 Evropske komisije i ima cilj da motiviše tinejdžerke da se opredele za naučnu karijeru. Ujedno, ovim događajem CPN obeležava i Međunarodni dan devojčica u IKT-u koji se već pet godina obeležava širom sveta poslednjeg četvrtka u aprilu. 

Tokom radionice, zainteresovanim učesnicima obratiće se Brankica Janković, poverenica za zaštitu rodne ravnopravnosti, Dubravka Vejnović, koordinatorka projekta Hipatija za Srbiju i Dobrivoje Lale Erić, šef međunarodne saradnje Centra za promociju nauke.

Ovom događaju prethodiće dvodnevna radionica programiranja za srednjoškolke, koja će se realizovati u saradnji sa zajednicom Rails Girls Beograd. Ukoliko ste zainteresovani za radionicu, a usled ograničenog broja mesta, molimo Vas da svoje prisustvo potvrdite putem elektronske pošte na dvejnovic@cpn.rs. 

Istražite više o radionici Rails Girls Beograd

Prijavite se putem sledećeg maila: dvejnovic@cpn.rs. 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs