ДОГАЂАЈИ

Промоција „Елемената“ У Новом Саду

У четвртак, 23. јула, у 19 часова, у Радио-кафеу у Новом Саду, Центар за промоцију науке организује представљање првог илустрованог часописа за промоцију науке „Елементи“

Центар за промоцију науке ће представити часопис „Елементи“, 23. јула, у 19 часова, у Радио-кафеу у Новом Саду. На промоцији ће говорити уредник „Елементa“ Слободан Бубњевић и аутори Иван Умељић, координатор Групе за издаваштво ЦПН-а, и Ивана Хорват, научна новинарка.

Након четири године искуства у организацији научнопопуларних манифестација, сарадње са медијима и извештавања о науци, Центар за промоцију науке представља први домаћи илустровани часопис за промоцију науке. Почев од 25. јуна 2015. „Елементи“ излазе двомесечно на 108 страна, у издању Центра за промоцију науке, са идејом да постану нова платформа за целоживотно учење.

Темат првог броја је „Да ли гени имају националност?“, а нека од питања која су обрађена у текстовима су: „Да ли жирафе умеју да пливају?“, „Како је бронтосаурус оживео?“, „Када ће робот постати човек?“, „Шта свемир крије у мраку?“.

Часопис „Елементи“ окупља научнопопуларне ауторе и научне новинаре из више домаћих и регионалних медијских кућа. Мада обрађује актуелна збивања и научна сазнања, садржај је писан лепим језиком, јасно и узбудљиво. Оригиналне илустрације домаћих цртача чине га не само лепим, већ и јединственим на домаћем тржишту.

Истражите више о претплати на „Елементе

Истражите више о „Елементима

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs