ЦПН позива све са новим идејама да се пријаве на такмичење научних комуникатора под називом „Y фактор“

 

У овогодишњој Ноћи истраживача, ЦПН ће учествовати у организацији такмичења научних комуникатора под називом „Y фактор“. Такмичење ће бити одржано у петак, 25. септембра, у сали Аполо у Дому омладине у Панчеву.

Y фактор“ је такмичење намењено будућим научницима и научним комуникаторима. Учесници на располагању имају пет минута, током којих треба да на занимљив и популаран начин представе научну појаву, феномен или занимљивост.

Коришћење видео-презентација током наступа није дозвољено, али такмичари могу да користе различите реквизите, ограничене на оно што могу понети у руци.

Сви заинтересовани за учешће треба да пошаљу кратку биографију (500 до 800 карактера) и име научне појаве, феномена или занимљивости коју желе да опишу.

Пријаве се шаљу на мејл адресу centar@cpn.rs, са насловом „Y фактор“.

Учесниици који се пријаве проћи ће дводневну обуку јавног наступа у ЦПН-у и наступиће током Ноћи истраживача на финалном такмичењу. Чланове комисије чине стручњаци из области науке и популаризације науке.

Победници ће се бирати на основу тога колико су јасни и разумљиви, начина и оригиналности презентовања.

Центар за промоцију науке обезбедиће победнику посету словеначком научном центру Hiša eksperimentov, у Љубљани, док ће прва три места бити награђена годишњом претплатом на часопис „Елементи“.

Y фактор“ је део богатог програма манифестације Ноћ истраживача, која се, 25. септембра, по шести пут одржава у многим градовима Србије. Центар за промоцију науке, уз Универзитет у Новом Саду, као један од партнера на пројекту учествује у организацији манифестације у градовима Војводине.

Истражите више о Ноћи истраживача.

подели
повезано
Творац Сретењског устава
Астероид Дејвид Боуви