28. децембар 2011. ЦПН објавио јавни позив за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке

Само неколико дана пред новогодишње празнике, Центар за промоцију науке расписао је јавни позив за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке у 2012. години. Овај позив који ЦПН организује у складу је са надлежностима које има и које проистичу из Закона о научноистраживачкој делатности, a поклопио се са одевањем интернет портала Центра у ново рухо и, у суштини, битно другачији систем организације структуре сајта.

Досадашњи сајт са научнопопуларним текстовима се тако преселио на портал Елементариум. У међувремену, покренута је нова основна страница, а на једном од домена, развијен је и сајт Конкурси и јавни позиви, где се може попунити електронска пријава за финансијску пордшку.

Наиме, од ове године, пријава за конкурс се подноси искључиво попуњавањем електронског обрасца која је доступна од среде 28. 12. 2011, када се конкурс објављује у медијима.

Овим Центар жели да олакша и убрза процес пријављивања, а будући да представља новину, потрудио се да га учини што једноставнијим за коришћење. Наиме, кандодати пре пријаве могу да прочитају детаљно упутство за попуњавање обрасца, али и да виде и видео-упутство, у ком су додатно објашњени кораци у попуњавању.

Образац се састоји из осам одељака, који се у сваком тренутку могу сачувати, то јест запамтити, тако да пријава може да се попуњава у више наврата, током целог периода трајања конкурса. Кандидати се моле да своје пријаве попуне ћириличним писмом.

Рок за подношење пријава је 28. јануар 2012, у 17 часова. Одлука Управног одбора Центра о пројектима који ће добити финансијску подршку биће објављена на интернет страницама Центра.

Пријава за финансијску подршку пројектима промоције и попуалризације науке доступна је на посебном домену Конкурси и јавни позиви.

РЕЗУЛТАТИ ЈАВНОГ ПОЗИВА ЗА 2011.

Крајем 2010. године, тадашње министарство науке и технолошког развоја упутило је јавни позив за суфинансирање активности из програма промоције и популаризације науке за 2011. годину. Убрзо потом, почетком 2011. године, Центар за промоцију науке је почео са радом и преузео своје, Законом о научноистраживачкој делатности дефинисане, надлежности у области промоције и популаризације науке. Међу тим задацима из Закона је и (су)финансирање пројеката промоције науке, те је Центар преузео документацију приспелу на конкурс и наставио да га спроводи. Према одлуци Управног одбора Центра, у 2011. години финансирана су 33 пројекта промоције науке, а многима од њих Центар је пружио и другу логистичку подршку у спровођењу активности популарисања науке. Сви учесници у овом програму обавезни су, сходно потписаним уговорима, да до 31. децембра 2011. године доставе извештај о раду, са прописаним финансијским извештајем.

подели
повезано
Одакле долазе гравитациони таласи?
Личне звездане мапе