Konferencije

Nove tehnologije u obrazovanju

 Na sajmu i konferenciji „Nove tehnologije u obrazovanju“ CPN predstavlja nekoliko interesantnih i inovativnih programa

U Belekspo centru, u hotelu Holidej in u Beogradu, 27. i 28. februara održava se konferencija „Nove tehnologije u obrazovanju“ na kojoj će biti predstavljene dobre prakse u korišćenju novih tehnologija u obrazovanju.

Cilj konferencije je unapređivanje kvaliteta obrazovanja kroz podizanje svesti o značaju upotrebe IKT-a u obrazovanju, pružanje mogućnosti za stručno usavršavanje i povezivanje sa potencijalnim partnerima iz Srbije i inostranstva.

Centar za promociju nauke nastupa kao izlagač. Na štandu CPN-a biće predstavljena virtualna laboratorija Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a imaćete priliu da pogledate lego-robota i mobilne aplikacije. 

Glavne teme ovog događaja jesu primeri dobre prakse u sledećim oblastima:

  • Korišćenje novih tehnologija u obrazovanju u osnovnim i srednjim školama,
  • Korišćenje novih tehnologija u visokom obrazovanju,
  • Korišćenje novih tehnologija u inkluzivnom obrazovanju.

I ove godine učešće na konferenciji je besplatno, a predavanja će biti na srpskom ili engleskom jeziku sa obezbeđenim simultanim prevodom. Konferencija „Nove tehnologije u obrazovanju“ nosi tri boda stručnog usavršavanja po danu za nastavnike u osnovnim i srednjim školama. Uslov za sticanje bodova za stručno usavršavanje jeste fizičko prisustvo na događaju.

Konferenciju zajednički organizuju Britanski savet, Ambasada Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije i Privredna komora Srbije, uz partnerstvo sa brojnim kompanijama iz sektora informaciono-komunikacionih tehnologija.

Uz konferenciju će biti organizovani brojni prateći sadržaji. Centar za promociju nauke, u subotu 28. februara u 16 časova, predstavlja evropske projekte u kojima učestvuje kao partner: SciCamps, CREAT-IT, V-ALERT i SciVis. Cilj ovih projekata jeste unapređivanje tradicionalnog obrazovnog formata korišćenjem savremenih tehnologija i aktuelnih naučnih dostignuća. 

Istražite više raspored konferencijskih dešavanja po danima.

Istražite više raspored sajamskih dešavanja po danima.

Pratite uživo prenos konferencije.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs