НАУЧНА ИЗДАЊА

Књиге на поклон

16. децембар, ЦПН поклонио 875 наслова са овогодишњег сајма књига Универзитету у Приштини

Пише: Сташа Бајац

У петак, 16. децембра, у 10 часова,  у просторијама Центра за промоцију науке, директорка Центра Александра Дрецун званично je предала скоро 900 наслова проректору за међународну сарадњу Универзитета у Приштини проф. др Александру Јовановићу.

Претходних година, надлежна министарствa науке су на сајму књига излагала и представљала сва годишња издања научноистраживачких организација, да би након сајма све изложене књиге поклонила једном од универзитета у Србији. 

Следећи ову добру праксу, Центар за промоцију науке, као настављач излагачке делатности некадашњих ресорних министарстава, сва издања изложена на штанду Центра на Сајму књига 2011. поклонио је Универзитетскoj библиотеци Универзитета у Приштини, са привременим седиштем у Косовској Митровици.

На штанду ЦПН-а на Сајму књига у Београду било је изложено 875 наслова које су за протеклих годину дана објавиле научноистраживачке установе наше земље, њих око 120. Центар ова издања са великим задовољством предаје онима који упркос проблемима настављају да верују у моћ знања.

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs