NAUČNA IZDANJA

Knjige na poklon

16. decembar, CPN poklonio 875 naslova sa ovogodišnjeg sajma knjiga Univerzitetu u Prištini

Piše: Staša Bajac

U petak, 16. decembra, u 10 časova,  u prostorijama Centra za promociju nauke, direktorka Centra Aleksandra Drecun zvanično je predala skoro 900 naslova prorektoru za međunarodnu saradnju Univerziteta u Prištini prof. dr Aleksandru Jovanoviću.

Prethodnih godina, nadležna ministarstva nauke su na sajmu knjiga izlagala i predstavljala sva godišnja izdanja naučnoistraživačkih organizacija, da bi nakon sajma sve izložene knjige poklonila jednom od univerziteta u Srbiji. 

Sledeći ovu dobru praksu, Centar za promociju nauke, kao nastavljač izlagačke delatnosti nekadašnjih resornih ministarstava, sva izdanja izložena na štandu Centra na Sajmu knjiga 2011. poklonio je Univerzitetskoj biblioteci Univerziteta u Prištini, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Na štandu CPN-a na Sajmu knjiga u Beogradu bilo je izloženo 875 naslova koje su za proteklih godinu dana objavile naučnoistraživačke ustanove naše zemlje, njih oko 120. Centar ova izdanja sa velikim zadovoljstvom predaje onima koji uprkos problemima nastavljaju da veruju u moć znanja.

 

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs