Horizont četvrtkom

Kako su oni osvojili projekat?

Saznajte koji je ključ uspeha osvojenih H2020 projekata na „Horizontu četvrtkom“ u Novom sadu, zakazanom za 9. april, u 15 časova

U četvrtak, 9. aprila, u Multimedijalnoj sali Rektorata Univerziteta u Novom Sadu, Centar za promociju nauke, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, organizuje još jednu tribinu „Horizont četvrtkom“. Ovog puta, Horizont će biti posvećen predstavljanju dobrih praksi, a prisutni posetioci će imati priliku da čuju šta je sve neophodno da bi se napisao uspešan projekat. Početak je zakazan za 15 časova.

Novosadskoj publici obratiće se Aleksandar Belić, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Gordana Vlahović, nacionalna kontak osoba za Evropsko istraživačko veće (European Research Council, ERC), koja će govoriti upravo o ovom programu finansiranja u okvoru Horizonta 2020.

O uspešnim projektima govoriće Zorana Kurbalija Novičić, ovogodišnja dobitnica „Marija Kiri“ granta i ujedno v.d. direktora Centra za promociju nauke, prva dobitnica ERC granta u Srbiji Sofija Stefanović sa Filozofskog fakulteta u Beogradu, kao i Vladimir Todorović, šef Kancelarije za međunarodnu saradnju Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, koordinator prvog dobijenog granta Horizonta 2020 u Srbiji, Noći istraživača.

Osim kratkog predstavljanja nagrađenih projekata, učesnici će govoriti i o procesu pisanja i dobijanja grantova pod oštrom lupom Evropske komisije. Prisutni posetioci imaće priliku da čuju sa kojim su se izazovima naši naučnici suočavali tokom pisanja projekata, ali i šta smatraju da je ključ njihovog uspeha.

Horizont četvrtkom 

Kako su oni osvojili projekat?

Rektorat Univerziteta u Novom Sadu,

Multimedijalna sala, I/16

9. april, u 15 časova

 

Učesnici:

15:00 – 15:10

Aleksandar Belić, državni sekretar u MPNTR

15:10 – 15:30

Zorana Kurbalija Novičić, v.d. direktor Centra za promociju nauke, Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković“

15:30 – 15:50

Gordana Vlahović, Nacionalna kontakt osoba za ERC, šef kancelarije za Međunarodnu sardanju PMF, UNS

15:50 – 16:10

Sofija Stefanović, Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu

16:10 – 16:30

Vladimir Todorović, šef kancelarije za Međunarodnu sardanju, FTN, UNS

 

Moderator:

Ivana Horvat, Centar za promociju nauke 

Horizont 2020 je najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacije, koji obuhvata fond od čak 78 milijardi evra, dostupnih u narednih sedam godina. Nakon što se od 1. jula 2014. Republika Srbija uključila u Horizont 2020, a ova sredstva postala dostupna za domaće naučnike, privrednike i civilni sektor, Centar za promociju nauke svakog četvrtka organizuje program predstavljanja Horizonta 2020.

Istražite više o dosadašnjim skupovima na Horizontu četvrtkom.

Istražite druge tekstove:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

CPN
Ulica kralja Petra 46
11000 Beograd
Republika Srbija
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs