Хоризонт четвртком

Како су они освојили пројекат?

Сазнајте који је кључ успеха освојених Х2020 пројеката на „Хоризонту четвртком“ у Новом саду, заказаном за 9. април, у 15 часова

У четвртак, 9. априла, у Мултимедијалној сали Ректората Универзитета у Новом Саду, Центар за промоцију науке, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, организује још једну трибину „Хоризонт четвртком“. Овог пута, Хоризонт ће бити посвећен представљању добрих пракси, а присутни посетиоци ће имати прилику да чују шта је све неопходно да би се написао успешан пројекат. Почетак је заказан за 15 часова.

Новосадској публици обратиће се Александар Белић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, Гордана Влаховић, национална контак особа за Европско истраживачко веће (European Research Council, ERC), која ће говорити управо о овом програму финансирања у оквору Хоризонта 2020.

О успешним пројектима говориће Зорана Курбалија Новичић, овогодишња добитница „Марија Кири“ гранта и уједно в.д. директора Центра за промоцију науке, прва добитница ERC гранта у Србији Софија Стефановић са Филозофског факултета у Београду, као и Владимир Тодоровић, шеф Канцеларије за међународну сарадњу Факултета техничких наука у Новом Саду, координатор првог добијеног гранта Хоризонта 2020 у Србији, Ноћи истраживача.

Осим кратког представљања награђених пројеката, учесници ће говорити и о процесу писања и добијања грантова под оштром лупом Европске комисије. Присутни посетиоци имаће прилику да чују са којим су се изазовима наши научници суочавали током писања пројеката, али и шта сматрају да је кључ њиховог успеха.

Хоризонт четвртком 

Како су они освојили пројекат?

Ректорат Универзитета у Новом Саду,

Мултимедијална сала, I/16

9. април, у 15 часова

 

Учесници:

15:00 – 15:10

Александар Белић, државни секретар у МПНТР

15:10 – 15:30

Зорана Курбалија Новичић, в.д. директор Центра за промоцију науке, Институт за биолошка истраживања „Синиша Станковић“

15:30 – 15:50

Гордана Влаховић, Национална контакт особа за ERC, шеф канцеларије за Међународну сардању ПМФ, УНС

15:50 – 16:10

Софија Стефановић, Филозофски факултет Универзитета у Београду

16:10 – 16:30

Владимир Тодоровић, шеф канцеларије за Међународну сардању, ФТН, УНС

 

Модератор:

Ивана Хорват, Центар за промоцију науке 

Хоризонт 2020 је највећи програм Европске уније за истраживање и иновације, који обухвата фонд од чак 78 милијарди евра, доступних у наредних седам година. Након што се од 1. јула 2014. Република Србија укључила у Хоризонт 2020, а ова средства постала доступна за домаће научнике, привреднике и цивилни сектор, Центар за промоцију науке сваког четвртка организује програм представљања Хоризонта 2020.

Истражите више о досадашњим скуповима на Хоризонту четвртком.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs