Предавања

Да ли је било Великог праска?

У оквиру Светског дана науке, 10. новембра, у 19 сати, у Научном клубу ЦПН-а, предавање о пореклу свемира држи Никола Божић из Истраживачке станице Петница

Пре 13,7 милијарди година започело је ширење свемира, а током узбудљиве еволуције која је уследила настају елементарне честице, атоми и звезде. Како је заиста текла еволуција свемира? Шта данас знамо о Великом праску? Како су астрономи закључили да се свемир шири и чиме доказујемо његов развој?

О свим овим питањима, за најширу публику говориће Никола Божић из Истраживачке станице Петница, на предавању које Центар за промоцију науке организује у оквиру четвртог по реду Светског дана науке за мир и развој. Предавање се одржава у понедељак, 10. новембра, у 19 часова, у Научном клубу Центра за промоцију науке (Кнез Михаилова 5, II спрат).

Некадашњи руководилац програма Астрономија, Никола Божић, већ годинама у Истраживачкој станици Петница руководи програмом семинара из области природно-математичких наука. Уређује секцију Наука на интернет порталу Б92. Аутор је награђиване научнопопуларне књиге Моја астрономија и великог броја популарних чланака. Као сарадник и партнер Центра учествовао је у бројним програмима ЦПН-а.

Током Светског дана науке, у Научном клубу ЦПН-a, организује се целодневни програм. У преподневним сатима, у оквиру Дечјег научног клуба, Коста Јовановић ће држати радионице за најмлађе из роботике, а потом се организује такозвани Makers Lab. Све љубитеље роботике у Научном клубу очекује Поподне са роботом, када ће Јовица Тамашевски представити робота Марка.

 

 

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs