Округли сто „Наука и технологија за девојке“, у оквиру пројекта који подржава ЦПН, организован је у Нишу, у четвртак, 17. октобра, у 17 часова 

Текст: Љ. Илић

Како мотивисати девојке да своје будуће усмерење нађу у техничким, информационим и комуникационим наукама? Како креирати друштвену климу која мотивише и одаје признање девојкама које бирају занимања у овим областима? Како промовисати инспиративнe примере учешћа жена у науци и технологији, уз демистификацију „мушких“ и „женских“ послова?

O овим темама говориће се на округлом столу „Наука и технологија за девојке“, који се одржава у четвртак, 17. октобра, у 17 часова, на Електронском факултету у Нишу током конференције ТЕЛСИКС 2013.

Округли сто је део пројекта „Учешће жена у науци и технологији: изазови, могућности и пут напред“, који је добио финансијску и техничку подршку Центра за промоцију науке као један од пројеката на Јавном позиву за 2013. годину.

Пројекат се одвија у пет градова Србије (Нови Сад, Зрењанин, Ниш, Крагујевац и Чачак), уз подршку техничких факултета из ових градова, док је суорганизатор у његовој изради Институт „Михаило Пупин“ из Београда.

На округлом столу у четвртак, између осталих, говориће Дивна Вучковић, координаторка за промоцију технолошких иновација и ИКТ активности ЦПН-а.

Конференција ТЕЛСИКС 2013, значајни научни скуп у Jугоисточној и Средњoј Европи у области телекомуникација, отворена је у среду, 16. октобра, на Електронском факултету у Нишу.

подели
повезано
Творац Сретењског устава
Астероид Дејвид Боуви