Okrugli sto „Nauka i tehnologija za devojke“, u okviru projekta koji podržava CPN, organizovan je u Nišu, u četvrtak, 17. oktobra, u 17 časova 

Tekst: LJ. Ilić

Kako motivisati devojke da svoje buduće usmerenje nađu u tehničkim, informacionim i komunikacionim naukama? Kako kreirati društvenu klimu koja motiviše i odaje priznanje devojkama koje biraju zanimanja u ovim oblastima? Kako promovisati inspirativne primere učešća žena u nauci i tehnologiji, uz demistifikaciju „muških“ i „ženskih“ poslova?

O ovim temama govoriće se na okruglom stolu „Nauka i tehnologija za devojke“, koji se održava u četvrtak, 17. oktobra, u 17 časova, na Elektronskom fakultetu u Nišu tokom konferencije TELSIKS 2013.

Okrugli sto je deo projekta „Učešće žena u nauci i tehnologiji: izazovi, mogućnosti i put napred“, koji je dobio finansijsku i tehničku podršku Centra za promociju nauke kao jedan od projekata na Javnom pozivu za 2013. godinu.

Projekat se odvija u pet gradova Srbije (Novi Sad, Zrenjanin, Niš, Kragujevac i Čačak), uz podršku tehničkih fakulteta iz ovih gradova, dok je suorganizator u njegovoj izradi Institut „Mihailo Pupin“ iz Beograda.

Na okruglom stolu u četvrtak, između ostalih, govoriće Divna Vučković, koordinatorka za promociju tehnoloških inovacija i IKT aktivnosti CPN-a.

Konferencija TELSIKS 2013, značajni naučni skup u Jugoistočnoj i Srednjoj Evropi u oblasti telekomunikacija, otvorena je u sredu, 16. oktobra, na Elektronskom fakultetu u Nišu.

podeli
povezano
Tvorac Sretenjskog ustava
Asteroid Dejvid Bouvi