Документи

Усвојен Програм промоције науке

Влада Републике Србије је 6. априла усвојила Програм промоције науке

Управо на дан када је отворен Научни клуб, у четвртак, 6. априла, Влада Републике Србије је усвојила Програм промоције науке, највиши правни акт који Центар за промоцију науке може да предложи.

Нацрт овог документа је у складу са Законом о научноистраживачкој делатности припремио Центар за промоцију науке, а у децембру 2016. године грађани су могли да се укључе у јавни дијалог и дају своје коментаре, критике и предлоге.

Програм промоције науке се односи на период од 2017. до краја 2019. године, а у припреми је учествовао низ експерата из различитих области, од представника научне заједнице, преко организација цивилног друштва и других актера заинтересованих за промоцију науке.

Како се наводи у овом документу, он се доноси „у циљу развоја капацитета истраживача за ширење научне културе, подстицаја комуникације између научноистраживачких организација са државном управом, развоја различитих програма промоције науке и јачања ресурса за промоцију науке“.

У документу се наводи и да се он базира на принципима доступности, умрежавања, критичког размишљања, етичности и баланса међу областима.

Истражите Програм промоције науке

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs