Европска комисија позива све институције, организације и грађане да попуне упитник о стању у научноистраживачкој сфери

 

 

Пише: Сташа Бајац

ЦПН позива све заинтересоване институције, организације и појединце да до 30. новембра попуне упитник Европске комисије. Наиме, на пролећном заседању Савета Европе, челници Европске уније подстакли су Европску комисију да покрене јавне расправе на тему „Оквир европског истраживачког простора: области неискоришћеног потенцијала“.

По речима комесарке за науку, истраживање и иновације Мер Гејген-Квин, ова расправа је у служби постизања уједињеног европског истраживачког простора, који би учесницима из целе Европе омогућио да раде са лакоћом, стварају савезе и сарађују на глобалном нивоу.

Кабинет потпредседника владе за европске интеграције Божидара Ђелића и Министарство просвете и науке припрема званични одговор Србије на ову иницијативу. Међутим, да би се препознале препреке у стварању јединственог тржишта за научно истраживање и иновације које би могле да иду у корак са социјалним и економским изазовима нашег времена, неопходно је укључивање читавог друштва.

Ради формирања прецизне слике тренутне ситуације и учвршћивања Европског истраживачког система, позивају се све институције, организације и грађани да попуне упитник који је саставила Европска комисија.

Рок за слање одговора је 30. новембар 2011, а упитнци се могу преузети на следећим адресама:

Уколико упитник попуњавате као грађанин, кликните овде

Уколико упитник попуњавате у име организације, кликните овде

Уколико упитник попуњавате у име надлежног органа, кликните овде 

Центар за промоцију науке и Европска комисија се захваљују свима који на овај начин доприносе реализацији јединственог истраживачког простора који нам је неопходан за постизање паметног, одрживог развоја. Х

подели
повезано
Творац Сретењског устава
Астероид Дејвид Боуви