Evropska komisija poziva sve institucije, organizacije i građane da popune upitnik o stanju u naučnoistraživačkoj sferi

 

 

Piše: Staša Bajac

CPN poziva sve zainteresovane institucije, organizacije i pojedince da do 30. novembra popune upitnik Evropske komisije. Naime, na prolećnom zasedanju Saveta Evrope, čelnici Evropske unije podstakli su Evropsku komisiju da pokrene javne rasprave na temu „Okvir evropskog istraživačkog prostora: oblasti neiskorišćenog potencijala“.

Po rečima komesarke za nauku, istraživanje i inovacije Mer Gejgen-Kvin, ova rasprava je u službi postizanja ujedinjenog evropskog istraživačkog prostora, koji bi učesnicima iz cele Evrope omogućio da rade sa lakoćom, stvaraju saveze i sarađuju na globalnom nivou.

Kabinet potpredsednika vlade za evropske integracije Božidara Đelića i Ministarstvo prosvete i nauke priprema zvanični odgovor Srbije na ovu inicijativu. Međutim, da bi se prepoznale prepreke u stvaranju jedinstvenog tržišta za naučno istraživanje i inovacije koje bi mogle da idu u korak sa socijalnim i ekonomskim izazovima našeg vremena, neophodno je uključivanje čitavog društva.

Radi formiranja precizne slike trenutne situacije i učvršćivanja Evropskog istraživačkog sistema, pozivaju se sve institucije, organizacije i građani da popune upitnik koji je sastavila Evropska komisija.

Rok za slanje odgovora je 30. novembar 2011, a upitnci se mogu preuzeti na sledećim adresama:

Ukoliko upitnik popunjavate kao građanin, kliknite ovde

Ukoliko upitnik popunjavate u ime organizacije, kliknite ovde

Ukoliko upitnik popunjavate u ime nadležnog organa, kliknite ovde 

Centar za promociju nauke i Evropska komisija se zahvaljuju svima koji na ovaj način doprinose realizaciji jedinstvenog istraživačkog prostora koji nam je neophodan za postizanje pametnog, održivog razvoja. H

podeli
povezano
Tvorac Sretenjskog ustava
Asteroid Dejvid Bouvi