У Галерији САНУ од 21. октобра следи низ предавања на којима истакнути научници и уметници говоре о свом професионалном путу

У среду, 21. октобрa, у 18 часова у Галерији науке и технике САНУ биће одржано прво предавање из циклуса „Сусрети са ствараоцима – Мастерклас“, на коме ће се представити академик Никола Хајдин.

Идеја водиља циклуса предавања „Сусрети са ствараоцима – Мастерклас“ јесте да представи домете актуелних уметника и научника и тиме упути поруку, посебно млађој генерацији, да је у Србији могуће постићи креативне искораке чији значај није само локалан, упркос свим проблемима. Мастерклас је осмишљен са циљем да подстакне младе да се определе за пут научне и уметничке каријере и омогући им директну комуникацију са истакнутим ствараоцима.

Предавачи на Мастеркласу су наши истакнути научници и уметници, који говоре о свом професионалном путу, школовању, узорима, потешкоћама и изазовима на које су наилазили, успесима и неуспесима, каријери у Србији и инспирацији за рад и стваралаштво.

На првом предавању представиће се академик Никола Хајдин, наш уважени научник, председник Српске академије наука и уметности од 2003. до априла 2015. године.

„Сусрете са ствараоцима – Мастерклас“ води академик Зоран Љ. Петровић, управник Галерије науке и технике САНУ.

подели