U Galeriji SANU od 21. oktobra sledi niz predavanja na kojima istaknuti naučnici i umetnici govore o svom profesionalnom putu

U sredu, 21. oktobra, u 18 časova u Galeriji nauke i tehnike SANU biće održano prvo predavanje iz ciklusa „Susreti sa stvaraocima – Masterklas“, na kome će se predstaviti akademik Nikola Hajdin.

Ideja vodilja ciklusa predavanja „Susreti sa stvaraocima – Masterklas“ jeste da predstavi domete aktuelnih umetnika i naučnika i time uputi poruku, posebno mlađoj generaciji, da je u Srbiji moguće postići kreativne iskorake čiji značaj nije samo lokalan, uprkos svim problemima. Masterklas je osmišljen sa ciljem da podstakne mlade da se opredele za put naučne i umetničke karijere i omogući im direktnu komunikaciju sa istaknutim stvaraocima.

Predavači na Masterklasu su naši istaknuti naučnici i umetnici, koji govore o svom profesionalnom putu, školovanju, uzorima, poteškoćama i izazovima na koje su nailazili, uspesima i neuspesima, karijeri u Srbiji i inspiraciji za rad i stvaralaštvo.

Na prvom predavanju predstaviće se akademik Nikola Hajdin, naš uvaženi naučnik, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti od 2003. do aprila 2015. godine.

„Susrete sa stvaraocima – Masterklas“ vodi akademik Zoran LJ. Petrović, upravnik Galerije nauke i tehnike SANU.

podeli