Изложбе

Шума знања

Откријте 13 научних идеја које су променилe свет!

Након изложбе робота, интерактивних математичких експоната, последњих ЦЕРН-ових достигнућа, Десет отворених питања науке и броjних других научнопопуларних тема, Центар за промоциjу науке ове зиме у Београду, у оквиру изложбе „Шума знања“, представља 13 научних идеjа коjе су промениле свет.

Изложба је организована у сарадњи са Шумарским факултетом Универзитета у Београду и бројним другим партнерима из привреде. Отворена је од 17. децембра 2013, у приземљу Робне куће „Београд“, у Кнез Михаиловоj улици 5.

Овом интерактивном изложбом, забавном за све узрасте, реконструисан је шумски екосистем који је смештен у центар Београда. Међутим, осим богате флоре и фауне, посетиоци „Шуме знања“ ће у оквиру изложбе имати прилику да на листовима скривеним у шуми открију и пронађу највеће идеје човечанства.

Ове зиме, од 17. децембра, Центар за промоциjу науке отвара изложбу „Шума знања“, у приземљу Робне куће „Београд” у Кнез Михаиловоj улици 5, у Београду.

Реч је о идеjама из којих су исклиjале читаве нове науке, технолошке парадигме и нови начини размишљања. До списка од 13 тема се дошло кроз 20 различитих листа коjе су у последње три године обjавили водећи научнопопуларни часописи – мерењем учесталости појављивања поjединих научних идеjа, ЦПН је изабрао 13 оних коjе најутуцајнији креатори јавног промишљања сматрају кључним за модеран свет.

Ове научне идеjе скривене су међу стаблима, лишћем, биљкама и животињама – у аутентичном амбиjенту реконструисаном у самом центру престонице. Сакривши научне идеје усред „истинске шуме“, ЦПН жели да укаже на то како се одвија процес открића и да се он може описати метафором путовања кроз шуму.

У оквиру изложбе, која је смештена у приземљу простора Робне куће „Београд“, организована је серија предавања, филмских пројекција и трибина.

Истражите друге текстове:


Grb Republike Srbije
ecsite nsta eusea astc

ЦПН
Улица краља Петра 46
11000 Београд
Република Србија
+381 11 24 00 260
centar@cpn.rs