Влада Републике Србије усвојила је Стратегију научног и технолошког развоја за период од 2016. до 2020. године – „Истраживање за иновације“

 

„Истраживање за иновације“ је име нове стратегије научног и технолошког развоја Републике Србије, коју је на предлог Министарства просвете, науке и технолошког развоја усвојила Влада Републике Србије на седници одржаној 03. марта 2016. године.

Како саопштавају из Министарства, нова стратегија подразумева планове, инструменте и смернице за развој науке и иновација у Републици Србији од 2016. до 2020. године.

План Владе Републике Србије јесте да Стратегијом „Истраживање за иновације“ успостави делотворни национални истраживачки систем, интегрисан у Европски истраживачки простор. Циљеви Стратегије су да овај систем у року од пет година подржава изврсност у науци, конкурентност привреде у Републици Србији, економски раст, подизање стандарда грађана и квалитет живота.

Текст Стратегије научног и технолошког развоја Републике Србије за период од 2016. до 2020. године доступан је на интернет страници Министарства, а биће објављен и у Службеном гласнику.

Истражите више о Стратегији (документ).

подели
повезано
Творац Сретењског устава
Астероид Дејвид Боуви