Vlada Republike Srbije usvojila je Strategiju naučnog i tehnološkog razvoja za period od 2016. do 2020. godine – „Istraživanje za inovacije“

 

„Istraživanje za inovacije“ je ime nove strategije naučnog i tehnološkog razvoja Republike Srbije, koju je na predlog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja usvojila Vlada Republike Srbije na sednici održanoj 03. marta 2016. godine.

Kako saopštavaju iz Ministarstva, nova strategija podrazumeva planove, instrumente i smernice za razvoj nauke i inovacija u Republici Srbiji od 2016. do 2020. godine.

Plan Vlade Republike Srbije jeste da Strategijom „Istraživanje za inovacije“ uspostavi delotvorni nacionalni istraživački sistem, integrisan u Evropski istraživački prostor. Ciljevi Strategije su da ovaj sistem u roku od pet godina podržava izvrsnost u nauci, konkurentnost privrede u Republici Srbiji, ekonomski rast, podizanje standarda građana i kvalitet života.

Tekst Strategije naučnog i tehnološkog razvoja Republike Srbije za period od 2016. do 2020. godine dostupan je na internet stranici Ministarstva, a biće objavljen i u Službenom glasniku.

Istražite više o Strategiji (dokument).

podeli
povezano
Tvorac Sretenjskog ustava
Asteroid Dejvid Bouvi