У суботу, 31. октобра, на штанду у Хали 2а, ЦПН представља два нова издања: Срећа, наука иза вашег осмеха и Научна комуникација, практични водич

У суботу, 31. октобра, од 16 и 18 часова, биће представљена два нова издања Центра за промоцију науке: Срећа, наука иза вашег осмеха и Научна комуникација, практични водич. У 17 часова, као пратећи програм промоције практичног водича кроз научну комуникацију, др Тијана Продановић, ванредни професор Природно-математичког факултета у Новом Саду, одржаће за све заинтересоване посетиоце предавање на тему: „Како направити и одржати добру презентацију?“

Од 16 часова биће представљена занимљива научнопопуларна књига: Срећа, аутора Данијела Нетла. Овај угледни бихевиорални биолог, психолог и антрополог, истражује у својој књизи због чега тежимо да будемо срећни, како достижемо виши ниво среће, као и различите начине на које се срећа интерпретира у разним културама, откривајући и како су се дефиниције и извори среће мењали кроз време. Лепршави назив књиге нипошто не треба да завара читаоца, јер ово издање свакако не спада у безбројне бестселере популарне психологије.

Данијел Нетл је завршио студије психологије и филозофије на Универзитету Оксфорд, а потом се специјализовао у разним сродним дисциплинама. Ради као професор на Универзитету Њукасл.

Научна комуникација Пјера Ласла, књига која ће бити представљена у суботу, од 18 часова, збирка је мудрих и питких савета научницима који, усмерени на своја истраживања и рад, често занемарују комуникацијске способности и важност потребе да свој рад на што једноставнији и забавнији начин прикажу другима.

Књига Научна комуникација: практични водич прво је издање ове врсте на српском језику, а намењена је научницима, инжењерима, наставном кадру, новинарима, лекарима, уредницима и издавачима – укратко, свакоме ко жели да тешко разумљиве податке „дешифрује“ у разумљив и интересантан језик.

Пјер Ласло је познати биохемичар, са великим искуством у научном раду, као и у консултантском послу у области привреде. Аутор је више десетина научнопопуларних издања.

Ове године, Центар за промоцију науке представља чак четири нова издања на 60. међународном сајму књига: Научну комуникацију Пјера Ласла, Срећу Данијела Нетла, Недовршену игру Кита Девлина, и дечју научнопопуларну књигу Како биљке расту? Лоренса Лоурија.

Истражите више о Сајму књига 2015.

Истражите више о програму на ЦПН штанду

Истражите више о ЦПН издањима 2015

подели
повезано
Одакле долазе гравитациони таласи?
Личне звездане мапе