U subotu, 31. oktobra, na štandu u Hali 2a, CPN predstavlja dva nova izdanja: Sreća, nauka iza vašeg osmeha i Naučna komunikacija, praktični vodič

U subotu, 31. oktobra, od 16 i 18 časova, biće predstavljena dva nova izdanja Centra za promociju nauke: Sreća, nauka iza vašeg osmeha i Naučna komunikacija, praktični vodič. U 17 časova, kao prateći program promocije praktičnog vodiča kroz naučnu komunikaciju, dr Tijana Prodanović, vanredni profesor Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, održaće za sve zainteresovane posetioce predavanje na temu: „Kako napraviti i održati dobru prezentaciju?“

Od 16 časova biće predstavljena zanimljiva naučnopopularna knjiga: Sreća, autora Danijela Netla. Ovaj ugledni bihevioralni biolog, psiholog i antropolog, istražuje u svojoj knjizi zbog čega težimo da budemo srećni, kako dostižemo viši nivo sreće, kao i različite načine na koje se sreća interpretira u raznim kulturama, otkrivajući i kako su se definicije i izvori sreće menjali kroz vreme. Lepršavi naziv knjige nipošto ne treba da zavara čitaoca, jer ovo izdanje svakako ne spada u bezbrojne bestselere popularne psihologije.

Danijel Netl je završio studije psihologije i filozofije na Univerzitetu Oksford, a potom se specijalizovao u raznim srodnim disciplinama. Radi kao profesor na Univerzitetu Njukasl.

Naučna komunikacija Pjera Lasla, knjiga koja će biti predstavljena u subotu, od 18 časova, zbirka je mudrih i pitkih saveta naučnicima koji, usmereni na svoja istraživanja i rad, često zanemaruju komunikacijske sposobnosti i važnost potrebe da svoj rad na što jednostavniji i zabavniji način prikažu drugima.

Knjiga Naučna komunikacija: praktični vodič prvo je izdanje ove vrste na srpskom jeziku, a namenjena je naučnicima, inženjerima, nastavnom kadru, novinarima, lekarima, urednicima i izdavačima – ukratko, svakome ko želi da teško razumljive podatke „dešifruje“ u razumljiv i interesantan jezik.

Pjer Laslo je poznati biohemičar, sa velikim iskustvom u naučnom radu, kao i u konsultantskom poslu u oblasti privrede. Autor je više desetina naučnopopularnih izdanja.

Ove godine, Centar za promociju nauke predstavlja čak četiri nova izdanja na 60. međunarodnom sajmu knjiga: Naučnu komunikaciju Pjera Lasla, Sreću Danijela Netla, Nedovršenu igru Kita Devlina, i dečju naučnopopularnu knjigu Kako biljke rastu? Lorensa Lourija.

Istražite više o Sajmu knjiga 2015.

Istražite više o programu na CPN štandu

Istražite više o CPN izdanjima 2015

podeli
povezano
Odakle dolaze gravitacioni talasi?
Lične zvezdane mape