Центар за промоцију науке, као национална контакт тачка пројекта и мреже Scientix од 2017. године, организује серију радионица под називом „Научно образовање за одговорно друштво“. Циљ ових догађаја је представљање савремених СТЕ(А)М образовних пракси које обједињују различита научна знања и области, и повезују их са реалним окружењем и изазовима.

Хоризонт 2020 пројекат Scientix представља највећу европску мрежу наставника и других актера у домену природних наука, која омогућава размену знања, материјала и искустава, и промовише СТЕМ дисциплине и нове педагошке приступе. Scientix портал обједињује велики број алата, система подршке и могућности за континуирану обуку наставника кроз различите вебинаре и курсеве, који су отворени и свима доступни.

Радионица у Краљеву реализује се у сарадњи са Фондацијом „Ана и Владе Дивац“ кроз пројекат „Образовање за дигитално друштво“. Догађај је истовремено и прилика да се представе методологије и резултати других пројеката у домену научног СТЕ(А)М образовања у којима учествује ЦПН, као што су SALL, DoSE, ODYSSEy, Hypatia и STEM School Label.

Након једночасовне радионице, учесницима ће бити представљена издања ЦПН-а, са освртом на њихово коришћење у формалном и неформалном образовању.

подели