Центар за промоцију науке 24. и 25. новембра организује конференцију под називом Open Science Communication  Scientix Conference. Конференција је посвећена разматрању делотворних и проверених пракси научне комуникације у различитим окружењима и на различите теме, омогућавајући размену идеја и приступа на локалном и међународном нивоу. Конференција ће допринети мисији Центра да кроз драгоцен и инспиративан дијалог окупи научну и образовну заједницу у најширем смислу са циљем активног умрежавања и подизања јавног разумевања научног напретка у контексту друштвених изазова и других савремених околности.

Програм другог дана конференције, 25. новембра, одржава се под покровитељством највеће европске мреже STE(A)M образовања, Scientix-а, и посвећен је научном образовању, климатској писмености и моделима повезивања научних истраживања и формалног образовања. У овом делу конференције биће представљени и иновативни концепти примене грађанских научних истраживања (енгл. Citizen Science) у различитим окружењима и на разноврсне теме. Посетиоцима ће на располагању бити и три  STE(A)M радионице које су посебно развијене и прилагођене настави у основним и средњим школама. Ово ће бити и прилика за окупљање Scientix амбасадора из Србије, наставника природних наука и других предмета који активно и посвећено делују у оквиру ове инспиративне мреже.

Конференција се одржава у простору Југословенске кинотеке и Научног клуба Београд, и на њој ће свеукупно излагати око 80 учесника кроз велики број обраћања, презентација, панел сесија, постера и радионица.

Програм конференције и регистрација се налазе на овом линку.

подели