Centar za promociju nauke 24. i 25. novembra organizuje konferenciju pod nazivom Open Science Communication  Scientix Conference. Konferencija je posvećena razmatranju delotvornih i proverenih praksi naučne komunikacije u različitim okruženjima i na različite teme, omogućavajući razmenu ideja i pristupa na lokalnom i međunarodnom nivou. Konferencija će doprineti misiji Centra da kroz dragocen i inspirativan dijalog okupi naučnu i obrazovnu zajednicu u najširem smislu sa ciljem aktivnog umrežavanja i podizanja javnog razumevanja naučnog napretka u kontekstu društvenih izazova i drugih savremenih okolnosti.

Program drugog dana konferencije, 25. novembra, održava se pod pokroviteljstvom najveće evropske mreže STE(A)M obrazovanja, Scientix-a, i posvećen je naučnom obrazovanju, klimatskoj pismenosti i modelima povezivanja naučnih istraživanja i formalnog obrazovanja. U ovom delu konferencije biće predstavljeni i inovativni koncepti primene građanskih naučnih istraživanja (engl. Citizen Science) u različitim okruženjima i na raznovrsne teme. Posetiocima će na raspolaganju biti i tri  STE(A)M radionice koje su posebno razvijene i prilagođene nastavi u osnovnim i srednjim školama. Ovo će biti i prilika za okupljanje Scientix ambasadora iz Srbije, nastavnika prirodnih nauka i drugih predmeta koji aktivno i posvećeno deluju u okviru ove inspirativne mreže.

Konferencija se održava u prostoru Jugoslovenske kinoteke i Naučnog kluba Beograd, i na njoj će sveukupno izlagati oko 80 učesnika kroz veliki broj obraćanja, prezentacija, panel sesija, postera i radionica.

Program konferencije i registracija se nalaze na ovom linku.

podeli