На Сајму технике и техничких достигнућа, од 12. до 16. маја више десетина научних организација

Међународни сајам технике и техничких достигнућа ове године се одржава у Београду од 12. до 16. маја под слоганом „Корак у будућност“. Сајам се организује уз подршку Центра за промоцију науке, а конференција за новинаре којом ће бити најављен окупиће представнике медија у Научном клубу ЦПН-а у Кнез Михаиловој 5, у среду, 7. маја, у 12 часова.

На овогодишњем сајму наступиће више од 500 домаћих и страних излагача, који ће представити разноврсне производе савремене технологије пројекте из области електроенергетике, електронике, аутоматизације, роботике, телекомуникација, процесне технике, логистике, материјала, енергетске ефикасности, алтернативних и обновљивих извора енерије, ИЦТ-а, корпоративног софтвера и других области, уз пратећи програм.

Кроз поставку „Путеви будућности“, Центар за промоцију науке ове године на Сајму технике и техничких достигнућа координира наступ Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и више десетина научних институција и иновационих лабораторија, између осталих и Института за физику у Београду и Комисије за сарадњу са ЦЕРН-ом.

Учесници конференције за новинаре
среда, 7. мај, 12 часова, Научни клуб ЦПН-а

• Драган Зечевић, шеф пројекта Сајма технике
• Весна Чаркнајев, директор PC Press
• Коста Јовановић, почасни промотер Сајма технике
• Добривоје Лале Ерић, руководилац изложби и издаваштва Центра за промоцију науке

Истражите више о Сајму технике и техничких достигнућа

подели
повезано
Одакле долазе гравитациони таласи?
Личне звездане мапе