Na Sajmu tehnike i tehničkih dostignuća, od 12. do 16. maja više desetina naučnih organizacija

Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća ove godine se održava u Beogradu od 12. do 16. maja pod sloganom „Korak u budućnost“. Sajam se organizuje uz podršku Centra za promociju nauke, a konferencija za novinare kojom će biti najavljen okupiće predstavnike medija u Naučnom klubu CPN-a u Knez Mihailovoj 5, u sredu, 7. maja, u 12 časova.

Na ovogodišnjem sajmu nastupiće više od 500 domaćih i stranih izlagača, koji će predstaviti raznovrsne proizvode savremene tehnologije projekte iz oblasti elektroenergetike, elektronike, automatizacije, robotike, telekomunikacija, procesne tehnike, logistike, materijala, energetske efikasnosti, alternativnih i obnovljivih izvora enerije, ICT-a, korporativnog softvera i drugih oblasti, uz prateći program.

Kroz postavku „Putevi budućnosti“, Centar za promociju nauke ove godine na Sajmu tehnike i tehničkih dostignuća koordinira nastup Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i više desetina naučnih institucija i inovacionih laboratorija, između ostalih i Instituta za fiziku u Beogradu i Komisije za saradnju sa CERN-om.

Učesnici konferencije za novinare
sreda, 7. maj, 12 časova, Naučni klub CPN-a

• Dragan Zečević, šef projekta Sajma tehnike
• Vesna Čarknajev, direktor PC Press
• Kosta Jovanović, počasni promoter Sajma tehnike
• Dobrivoje Lale Erić, rukovodilac izložbi i izdavaštva Centra za promociju nauke

Istražite više o Sajmu tehnike i tehničkih dostignuća

podeli
povezano
Odakle dolaze gravitacioni talasi?
Lične zvezdane mape