У оквиру OpenSciComm 2022 конференције, у Југословенској кинотеци, 23. новембра 2022. године, одржаће се и један једнодневни скуп. Наиме, ради се о два ХОРИЗОНТ 2020 пројекта, RRI2SCALE & TeRRIFICA, који ће заједничку завршну конференцију организовати у Београду. Стејкхолдери из целе Европе биће присутни у главном граду Србије читаве недеље, што ће бити одлична прилика за упознавање, умрежавање и будуће сарадње.

Догађај ће укључити презентације оба пројекта, интерактивне сесије, округле столове отвореног типа, као и инспиративне разговоре о РРИ и регионалном развоју од стране позваних говорника и публике.

RRI2SCALE (20. јануар 2020 – децембар 2022) је пројекат који се бавио проучавањем будуће истраживачке и иновацијске развојне путање на регионалном нивоу, са фокусом на три поља: паметни градови – транспорт – енергија. У оквиру пројекта је осмишљен и пилотиран свеобухватан приступ заснован на сложеној анализи која би допринела осмишљавању начина да се помогне одабраним европским пилот-регијама у адекватном и одрживом бављењу својим регионалним дилемама у развојним пољима која се односе на транспорт, енергију и паметне технологије. Сазнајте више о RR2Scale пројекту.

TeRRIFICA (20. јануар 2019 – децембaр 2022) пројекат има за циљ да активно утиче на политике борбе против климатских промена подстичући одговорна истраживања и иновације у шест европских региона. Пројекат је истраживао будуће визије климатског пејзажа ових градова 2030. године базиране на примедбама и предлозима дефинисаним на основу материјала прикупљеног путем алата за мапирање различитих актера у пилот градовима и регионима. Сазнајте више о пројекту TeRRIFICA.

 

 

Региструјте се и придружите нам се на овом путу ка одговорним и одрживим европским регијама!

Образац за регистрацију је доступан овде.

Конференција је отвореног типа, али са ограниченим капацитетом. Трошкови путовања и смештаја нису покривени.

 

 

подели