У Научном клубу Центра за промоцију науке у понедељак, 19. јануара, у 10 часова публици ће се представити EMoRo робот

Научни клуб Центра за промоцију науке ће у понедељак, 19. јануара, угостити едукативног EMoRo робота. Презентација је организована у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и заказана је за 10 часова.

На презентацији ће бити представљен сам робот и његове могућности, али и потенцијална примена у просвети. Биће речи о функционисању робота у образовном систему и свим позитивним ефектима EMoRo робота на ученике одређеног доба. Гости ће имати прилике и да поставе питања и отворе дискусију о теми након презентације.

EMoRo је дидактички робот чији је задатак да ученицима на интересантан и креативан начин приближи знања из механике и електронике.

EMoRo сет је осмишљен са пет нивоа тежине, па тако најмлађи, ученици од 6 до 8 година, уз помоћ њега могу учити о даљинском управљању путем рачунара.

На петом нивоу ствари постају озбиљне – студенти уз помоћ овог робота могу да уче о програмирању у популарним програмским језицима и тако управљају роботом.

Роботика је један од најефикаснијих начина учења широког спектра дисциплина почев од логике и математике, преко механике, па до електронике и програмирања.

Посао састављања и програмирања робота је креативан и забаван, а резултати и експерименти су надохват руке и одмах видљиви. Уз робота и рачунар, учење је забавно и лако.

 КУЋА ЗА РОБОТЕ

Центар за промоцију науке је кроз десетине предавања, трибина и изложби, у својим програмима угостио бројне роботе, како оне из света и региона тако и пројекте роботичара из Србије. Највише пажње природно изазивају хуманоидни роботи, попут Асимо робота, који је у Београду боравио у јесен 2012.

 

подели
повезано
Одакле долазе гравитациони таласи?
Личне звездане мапе