U Naučnom klubu Centra za promociju nauke u ponedeljak, 19. januara, u 10 časova publici će se predstaviti EMoRo robot

Naučni klub Centra za promociju nauke će u ponedeljak, 19. januara, ugostiti edukativnog EMoRo robota. Prezentacija je organizovana u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i zakazana je za 10 časova.

Na prezentaciji će biti predstavljen sam robot i njegove mogućnosti, ali i potencijalna primena u prosveti. Biće reči o funkcionisanju robota u obrazovnom sistemu i svim pozitivnim efektima EMoRo robota na učenike određenog doba. Gosti će imati prilike i da postave pitanja i otvore diskusiju o temi nakon prezentacije.

EMoRo je didaktički robot čiji je zadatak da učenicima na interesantan i kreativan način približi znanja iz mehanike i elektronike.

EMoRo set je osmišljen sa pet nivoa težine, pa tako najmlađi, učenici od 6 do 8 godina, uz pomoć njega mogu učiti o daljinskom upravljanju putem računara.

Na petom nivou stvari postaju ozbiljne – studenti uz pomoć ovog robota mogu da uče o programiranju u popularnim programskim jezicima i tako upravljaju robotom.

Robotika je jedan od najefikasnijih načina učenja širokog spektra disciplina počev od logike i matematike, preko mehanike, pa do elektronike i programiranja.

Posao sastavljanja i programiranja robota je kreativan i zabavan, a rezultati i eksperimenti su nadohvat ruke i odmah vidljivi. Uz robota i računar, učenje je zabavno i lako.

 KUĆA ZA ROBOTE

Centar za promociju nauke je kroz desetine predavanja, tribina i izložbi, u svojim programima ugostio brojne robote, kako one iz sveta i regiona tako i projekte robotičara iz Srbije. Najviše pažnje prirodno izazivaju humanoidni roboti, poput Asimo robota, koji je u Beogradu boravio u jesen 2012.

 

podeli
povezano
Odakle dolaze gravitacioni talasi?
Lične zvezdane mape