Поводом обележавања Дана науке, у Научно-технолошком парку Београд ће 10. јула, у 17 часова, свечано бити постављен рељеф са ликовима највећих домаћих научника

Рељеф „Knowledge is Power“, дар непрофитне организације са седиштем у Филаделфији Tesla Science Foundation, биће постављен у Научно-технолошком парку на Дан науке, односно рођендан Николе Тесле.

Поставка рељефа на дан Теслиног рођења у Научно-технолошком парку Београд, где се тренутно развијавише од 70 стартап и технолошко-развојних компанија, одаје почаст научнику и симболизује подршку и охрабрење младим људима у Србији да иновирају, релизују своје снове и крену путевима истраживача.

Скупу ће се директним укључењем из Америке обратити Никола Лончар, оснивач Tesla Science Foundation, као и Марк Алеси, извршни директор Tesla Science Center, а откривању рељефа присуствоваће представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, научне заједнице, стартапа и предузетници, као и 60младих академаца, полазника ParkUP! студенстког кампа, који тог дана у НТП Београд започињу интензивни петодневни програм обуке за успешни развој стартапа.

Циљ догађаја је да додатно охрабри даљи развој науке и технолошког предузетништва у Србији и ојача споне које кроз лик и дело наших највећих научника повезују и мотивишу иноваторе широм света.

подели